Alla är viktiga

Jodå jag vaknade morgonen efter och SD hade fått massa röster. 
Vi kommer helt enkelt och byta regering till en blå/brun sådan. SD va de som fick näst mest röster i Sverige.
Ja vi har röstat och ja folket har röstat just såhär. 
Det är just det som gör mig rädd, på riktigt rädd.
Att man röstar på ett främlingsfientligt parti är för mig obegripligt.

Jag ser en framtid där samhället visar oss att vi inte får vara den vi verkligen är, vi får inte älska vem som helst, familjer splittras, folks trygghet vänds upp och ner.
Det som gör mig arg i detta är att de som sitter där och bestämmer, det är inte dem som vänder folks liv upp och ner. Det är inte dem som får krossa sina barns hjärtan, det är inte dem som får gå in och splittra familjer, det är inte dem som skickar delar av familjer mot sin död. De är ju "bara" med och bestämmer att det "ska" vara så. 
Sen får vi, ute på fältet, göra skitgörat. Vi som inte valde att ni skulle bestämma.

Vad jag menar? Jag ser en framtid med sjuka som utförsäkras, fattiga som blir ännu fattigare, familjer som blir hemlösa för de inte kan köpa sin bostad, familjer där några blir utvisade tillbaka till ett otryggt hemland, sjuka som inte får den hjälp de behöver, barn som får olika förutsättningar redan från skoltiden. Klasskillnader…


Jag vill fortsätta se Sverige som ett fint, mångkulturellt, land. Ett land där varje individ är viktig, där varje individ ska kunna vara den de är. Där varje individ får samma chanser och samma möjligheter. Ett samhälle där vi kan lära av varandra, där vi hjälper varandra. Brister finns och kommer alltid finnas, det måste det göra för att vi ska kunna utvecklas. 
Men jag vill verkligen ha ett samhälle för alla, samma förutsättningar för alla för alla är viktiga. Samhället går inte runt utan alla olika kategorier. Allt från den långt utbildade advokaten till undersköterskan som går på knäna till lagerarbetare som ser till att handeln flyter på till städerskan som ser till att dessa personers arbetsplatser är rena. 
Alla är viktiga och alla behövs❤️

(null)